fbpx

Corona Update

Door middel van toegangs-testen vervalt op Deine Slampe Festival de 1,5 meter en mondkapjes maatregel. Mocht het festival onverhoopt niet doorgaan dan krijg je het ticketbedrag terug of bewaar je je ticket(s) voor de volgende editie. Voor extra informatie en antwoorden op vragen vanwege COVID-maatregelen zetten we hieronder de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan contact met ons op via PM Facebook of deineslampefest@gmail.com.

Geen Mondkapjes en 1,5 meter afstand?

Ja, Deine Slampe Festival vindt enkel plaats als er op het festival geen afstand (1,5 meter) gehouden en er geen mondkapje gedragen hoeft te worden. Om dit mogelijk te maken wordt zoals het er nu naar uitziet, toegang verleend op basis van een bewijs van negatieve test of vaccinatie. Vóór deze gezondheidscheck gelden de maatregelen die zijn opgesteld door de overheid, ná de gezondheidscheck is het houden van afstand en het dragen van een mondkapje niet meer nodig.

We volgen hierin te allen tijde de richtlijnen van de Nederlandse overheid en passen ons beleid aan op de op dat moment geldende regelgeving.

Wat zijn de voorwaarden om naar binnen te mogen?

Zoals het nu lijkt wordt er een zogeheten COVID-vrije bubbel gecreëerd door middel van bijvoorbeeld toegang op bewijs van negatieve test en/of vaccinatie, waardoor een festival zonder het dragen van mondkapjes of 1,5 meter afstand mogelijk is. Dit is gebaseerd op de huidige verwachtingen omtrent de maatregelen die zijn opgesteld door de overheid die in juli van toepassing zullen zijn. We volgen hierin te allen tijde de richtlijnen van de Nederlandse overheid en passen ons beleid aan op de op dat moment geldende regelgeving. Naast de toegangstest heb je natuurlijk ook een geldig ticket voor het festival nodig.

Hoe werkt het met testen, bewijzen en hoeveel kost dat?

Zoals het nu lijkt wordt er een zogeheten COVID-vrije bubbel gecreëerd door middel van bijvoorbeeld toegang op bewijs van negatieve test of vaccinatie, waardoor een festival zonder het dragen van mondkapjes of 1,5 meter afstand mogelijk is. Dit is gebaseerd op de huidige verwachtingen omtrent de maatregelen die zijn opgesteld door de overheid die in juli van toepassing zullen zijn. We volgen hierin te allen tijde de richtlijnen van de Nederlandse overheid en passen ons beleid aan op de op dat moment geldende regelgeving. Naast de toegangstest heb je natuurlijk ook een geldig ticket voor het festival nodig.

Hieronder wordt een mogelijk scenario geschetst, gebaseerd op de laatste publicaties in het nieuws. Let op: dit is een scenario. Verdere informatie volgt wanneer er meer duidelijkheid is omtrent deze richtlijnen vanuit de overheid.

IN GEVAL VAN TESTEN:

Bij negatieve uitslag krijg je een persoonlijke QR code via een app, of opslaan in een app, welke gescand kan worden en 40 uur geldig is. Er wordt nog onderzocht of zelftesten ook kunnen volstaan, maar vanwege de betrouwbaarheid is onder andere het OMT nog kritisch hierover.

 

LET OP: indien de overheid het (bij wet) verplicht stelt om een negatieve Coronatest aan te tonen bij de entree dien je hier zelf zorg voor te dragen, eventuele kosten voor het afnemen van een test komen voor eigen rekening. (via www.testenvoortoegang.nl vind je hier meer informatie over). Er is een testenvoortoegang.nl Teststraat in Zwaag aanwezig (WFHC, De Roskam 6 1689 VR  Zwaag).

Als het aan de Tweede Kamer ligt is een test voor o.a. evenementen via de teststraat gratis, maar mogelijk kan dit ook een paar euro tot €7,50 gaan kosten.

In de aanloop van het festival zal informatie hierover volgen via onze website en social media en wanneer het definitief bekend is ook per mail naar de personen die tickets hebben gekocht. Dit alles is in afwachting van de richtlijnen vanuit de overheid die wij opvolgen.

IN GEVAL VAN VACCINATIE:

In het geval dat je gevaccineerd bent, is een test tegen die tijd misschien niet meer nodig. Het is wachten op duidelijke richtlijnen vanuit de overheid hoe dit vaccinatiebewijs bij de ingang te controleren is. Hoe dit uiteindelijk op 24 juli in zijn werk gaat, laten wij nog weten. Exacte informatie hierover volgt tijdig via deze website, social media en mails naar de personen die tickets hebben gekocht.

Is er een kans dat het Festival 24 Juli niet doorgaat?

Ondanks dat we optimistisch zijn over deze planning en de toekomst, zijn we ons uiteraard bewust van de maatregelen die door de overheid genomen kunnen worden omtrent COVID en de onzekerheden die dit met zich meebrengt.

Volgens het openings plan dat door de overheid is opgesteld, worden evenementen vanaf 30 juni 2021 onder voorwaarden zoals toegangs-testen weer mogelijk. Deze datum, de maatregelen en/of mogelijkheden kunnen in de toekomst wijzigen, afhankelijk van de verloop van besmettingen en vaccinaties.

Wanneer het festival niet door kan gaan, krijgen alle kaartkopers de mogelijkheid om een terugbetaling aan te vragen of de ticket(s) te bewaren voor de volgende editie van Deine Slampe Festival.

Wat als je een ticket hebt gekocht en het gaat niet door?

Wanneer Deine Slampe Festival op 24 juli niet door kan gaan, krijgen alle kaartkopers de mogelijkheid om meerdere 3 opties te kiezen:

OPTIE 1: TERUGBETALING

Als je kiest voor terugbetaling van je ticket(s), krijg je binnen 2 maanden na de datum van het festival (24 juli 2021), dus uiterlijk 24 september 2021, het ticketbedrag (exclusief servicekosten en betaalkosten) teruggestort op je rekening.

De servicekosten bedragen € 1,00 per ticket en de betaalkosten bedragen € 1,00 cent per bestelling. In geval van refund kost het je dus maximaal € 2,00 per ticket.

Optie 2: Doneren

Wanneer we 24 juli geen Deine Slampe festival kunnen organiseren dan zal dat voor ons financieel zwaar worden, dan zijn donaties vanuit mensen die ons willen steunen zeer welkom. Hierdoor kunnen wij in lengte van jaren toffe feestje voor jullie organiseren(L)

Optie 3: Deine Slampe activiteiten

Je kunt de waarde van je ticket inwisselen voor hele toffe Deine Slampe activiteiten, mocht het blijken dat we 24 juli geen festival hebben dan zullen wij jullie verleiden voor een Deine Slampe activiteit.